preskoči na sadržaj
Vijesti

Osnovna škola „Petar Zrinski“ Šenkovec bila je domaćin 2. Županijske smotre zborova Međimurske županije

OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec bila je domaćin 2. Županijske smotre pjevačkih zborova Međimurske županije. Manifestacija se odvijala 15. ožujka 2016. godine u Centru za kulturu Čakovec. Ukupno je sudjelovalo sedamnaest zborova koje je vodilo petnaest voditelja. Sveukupan broj sudionika ovog glazbenog događaja popeo se do brojke šesto što je  školi domaćinu predstavljao velik i odgovoran zadatak u organizaciji cijele manifestacije, ali kojeg su ponosno i sa zadovoljstvom odradili.


U uvodnom dijelu programa voditeljica Mateja Gošćiej dala je riječ ravnatelju škole OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, profesoru Vladimiru Novaku koji je svima zaželio dobrodošlicu. Pozdravnu riječ uputila je i profesorica Klaudija Vidović, voditeljica županijskoga stručnoga vijeća profesora glazbene kulture. Župan Matija Posavec svojim je govorom otvorio smotru te svima sudionicima poželio što bolji uspjeh.

Prosudbena komisija brojila je tri člana. Prvi član prosudbene komisije iz državnog povjerenstva 59. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži bila je profesorica Dada Ruža iz Glazbene škole u Varaždinu. Drugi član prosudbene komisije iz županijskog povjerenstva bila je Senka Bašek, profesorica harmonike i ravnateljica Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca. Treći član komisije iz županijskog povjerenstva bio je Branimir Magdalenić, profesor na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, odsjek Čakovec.

Njihov je zadatak bio odabrati one zborove koji su bili najbolji. Tako su u A kategoriji najbolje plasirani bili OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec s 89 bodova i OŠ Sveta Marija s  85,33 boda.  U B kategoriji najviše bodova dobio je zbor OŠ Sv. Juraj na Bregu (89 bodova) i OŠ Nadelišće (87 bodova).

Uistinu je bilo zadovoljstvo sjediti u prepunom gledalištu Centra za kuluturu Čakovec i uživati u glazbenoj čaroliji koja se širila s pozornice. Velika pohvala svim zborovima i njihovim voditeljima na odlično obavljenom poslu.

Školi domaćinu bila je čast biti organizatorom ove odlične glazbene svečanosti.

A tko će od najbolje plasiranih zborova naše županije biti pozvan na državnu razinu natjecanja, Državno će povjerenstvo donijeti odluku u svibnju, po završetku svih županijskih smotra u Republici Hrvatskoj. Držimo palčeve!

2. Županijsku smotru pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola Međimurske županije zabilježila je i VTV televizija. Kako je to izgledalo pogledajte u njihovoj emisiji Glazbeni izazov na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=Ht8gHSeu0i4&list=PLGilM8TzbcV58xdZsn8_uG9TOhyMlmsu4Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MATEJA LEVAČIĆ   datum: 23. 3. 2016.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju