2017-10-06 11:30:04

Suncem okupani Zlatar 2017.

U subotu, 30. rujna 2017. učenici naše škole sa svojim su mentoricama prisustvovali kulturnoj priredbi Dani kajkavske riječi. U suncem okupanom Zlataru sve je vrvjelo lepim, veselim, toplim kajkavskim rečima. 

Naši su se mali kreativci istaknuli i likovnim i literarnim radovima predstavivši ponosno svoju školu. Obučeni u međimursku narodnu nošnju i s osmijesima na licu recitirali su, družili se, smijali se i veselili. Mali literati nagrađeni na ovogodišnjem Zboru malih pjesnika su Mia Šalja, Dora Fažon, Izak Bel (Dora Culej) i Luka Štebih. Među njima posebno treba istaknuti Doru Fažon koja je osvojila nagradu za najbolju pjesmu među učenicima nižih razreda. Njezina je mentorica Ladislava Šestak-Horvat.

Naši mali likovnjaci također su zablistali. U Zlatar na izložbu Čovjek čovjeku pozvani su: Mia Kolarić, Ema Kranjec, Ela Cvitković, Lovro Deban, Roko Radek, Hana Vidović i Tiara Korent..

Na svoje male umjetnike ponosne su i njihove učiteljice mentorice: Senka Saško, Ladislava Šestak-Horvat, Jasminka Mesarić, Radojka Oreški, Vesna Golub i Marijeta Stevanović.

Zlatar je uistinu bio zlatan. 

 


Osnovna škola Šenkovec Čakovec