2018-10-12 08:39:36

Uspjeh naših matematičara u MATligi

“MATliga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.” piše osnivačica lige Maja Zelčić, prof. matematike.
 

Od ove školske godine naša škola prvi puta sudjeluje u ovom natjecanju, a omogućili su nam EKO Međimurje i roditelji bez čije podrške nebi mogli realizirati ovo natjecanje.
Zato im najljepše zahvaljujemo.
Sudionici natjecanja MATlige, 1. kolo, su naši učenici polaznici matematičke grupe od 5. do 8. razreda uz mentorstvo učiteljice Jasmine Trupković. Puni volje za usvajanjem matematičkog znanja i željni timskog rada njih dvadesetak natjecalo se sa 604 učenika iz cijele Hrvatske i postigli su odlične rezultate! 
Najbolji uspjeh imale su učenice iz 5. razreda Lana Polanec i Zita Bel te osvojile 3.mjesto od 119 ekipa te učenici Jakov Biškup i Žana Marie Munda iz 7. razreda osvojivši 2.mjesto od 57 ekipa! 
Čestitke svim sudionicima, a posebno našima najboljim matematičarima te im želimo jednako uspješan plasman i u preostalim kolima MATlige!


Osnovna škola Šenkovec Čakovec