preskoči na sadržaj
Vijesti

Projektni dan: Volonterizam

U srijedu, 7. listopada 2015. godine,  u Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ Šenkovec održao se projektni dan  na temu Volonterizam. Nastava je bila organizirana u dvije smjene. U jutarnjoj smjeni su bili učenici predmetne nastave koji su prve sate proveli sa svojim učiteljima u radionicama gdje su imali priliku saznati više o volonterizmu  te o udrugama koje djeluju  u Međimurskoj županiji., a u koje se mi  učenici svojim  volonterskim radom  možemo uključiti tijekom cijele školske godine.  


Za učenike sedmih i osmih razreda bilo je organizirano predavanje o Županijskoj ligi protiv raka koje je održao dr. Hussein Soghir. Predstavio nam je Ligu kao dobrovoljnu i humanitarnu udrugu protiv raka koja djeluje na području Međimurske županije i sadrži brojne klubove koji su članovi Lige (Klub osoba sa stomom i osoba operiranih od raka probavnog trakta, Klub liječenih od raka dojke, Klub laringektomiranih osoba, Klub operiranih od raka prostote i Klub žena liječenih od ginekoloških tumora). Kako Liga ima cilj prosvjećivati pučanstvo, osobito djecu i mladež, ona  organizira brojne prigodne stručne i druge skupove te nas je ovim putem dr. Soghir pozvao da im se 17. 10. 2015. pridružimo na glavnom trgu u Čakovcu na kestenijadi.

            Iz volonterskog ureda Međimurja došle su nam Margareta Mihalic i Andreja Rambrot. One su održale predavanje za sve učenike viših razreda. Ispričale su nam kako i kada su se počele baviti volonterskim radom te koje su prednosti i mane takvog načina provođenja slobodnog vremena.

         Svi učenici nižih razreda su se okupili u drugoj smjeni kako bi također obilježili ovaj dan. U raznim radionicama koje su za njih pripremile njihove učiteljice su naučili što znači volontirati i razgovarali su zašto ljudi voloniraju. Učenici drugih razreda su sa svojim učiteljicama odlučili posjetiti Sklonište za životinje „Prijatelji“ u Čakovcu gdje su razgledali Sklonište u kojem je smješteno čak 400 pasa. Sa štencima su se smjeli poigrati i saznali su da ovdje mogu udomiti nekog psa ako to žele.

            Ovim projektnim danom svi smo se upoznali s pojmom volonterizma. Iz prve ruke smo saznali što sve volonterski rad uključuje i zašto je dobro njime se baviti. Otkrili smo kako i gdje tijekom školske godine možemo volontirati i darujući na taj način svoje slobodno vrijeme učiniti nešto lijepo za svoj kraj, grad, mjesto, mještane i one u potrebi. Zato očekujete još lijepih vijesti o našem volonterskom radu! :)

 

Ivan Skok, Matija Srpak, Karlo Zadravec i Ilija Biškup, 7.aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 19. 10. 2015.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju