preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šenkovec Čakovec

 > Naslovnica
Vijesti

Projektni dan - Novac

Autor: MATEJA LEVAČIĆ, 2. 11. 2016.

   Posljednji dan mjeseca listopada, koji je ujedno i međunarodni dan štednje, iskoristili smo i održali projektni dan na temu novca.

Projektni dan proveden je na razini cijele škole. U njemu su sudjelovali svi učenici matične i područnih škola. Zanimljivo je bilo vidjeti što su sve učenici od 1.do 8. razreda sa svojim učiteljicama i učiteljima radili vezano uz temu novca. Dva nastavna sata bila su posvećena radionicama, a treći sat učenici su se okupili u dvorani škole gdje su prezentirali svoje zaključke i radove.

Učenici razredne nastave izradili su plakate s poslovicama i mudrim mislima o novcu, izrađivali su novac pomoću likovnih materijala, igrali su se dućana, crtali kasice prasice, rješavali matematičke zadatke na temu rasprodaje, izrađivali su razredni novac na foliji....i još puno različitih aktivnosti. Uz pomoć svojih učiteljica, učenici su osvijestili važnost i značaj novca i štednje. Naučili su  i to koliko je važno znati upravljati vlastitim novcem.

I u  predmetnoj nastavi o  novcu se  govorilo  iz različitih aspekata. Od povijesnih činjenica o postanku novca, preko matematičkih i fizikalnih  izračuna, sve do scenskih igara, pomno obrađenih anketa o ulozi novca u svakodnevnom životu i visini dječjeg džeparca. Kroz različite radionice učenici su došli do zaključka kako je novac izuzetno bitan u svakodnevnom životu ljudi. Osvijestili su činjenicu da novac nije pravilno raspoređen u svijetu pa smo svjedoci velikih razlika- od teškog siromaštva do golemih bogatstava. Uz pomoć mudrih misli poznatih ljudi naučili smo kako je novac izuzetno važan, no njime se ipak ne mogu kupiti ni sreća, ni ljubav, ni poštenje, ni zdravlje.

U ugodnoj atmosferi protekao je još jedan projektni dan u našoj školi.
E-DNEVNIK

OŠ "Petar Zrinski" od šk.godine

2015./2016. prelazi u E-dnevnik

sustav.

Kutak za učitelje

Obavijesti
Novosti
Pedagog - Logoped
Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Wikipedia

 
   

Facebook

Narodne Novine

Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?
Linkovi


 > Enter
 > Bug


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Školska Učilica

Prometna Učilica

CMS za škole logo
Osnovna škola Šenkovec Čakovec / Maršala Tita bb 40, HR-40000 Šenkovec / os-senkovec.skole.hr / ured@os-senkovec.skole.hr
preskoči na navigaciju