preskoči na sadržaj
Vijesti

DAN SIGURNIJEG INTERNETA 2018.

OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec i ove  se godine pridružila obilježavanju Dana sigurnijeg interneta (Safer Internet Day  - SID) pod motom Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji internet počinje s tobom!


U okviru školskog preventivnog programa održane su pedagoške radionice u 3., 5. i 8. razredu. U 3. razredu sat smo posvetili temi Pišem svoje ime, ali pazim kamo s njime, u kojoj su učenici saznali što spada pod osobne podatke i kako ih sigurno koristiti. Učenici 5. razreda sudjelovali su u radionici Sigurno surfanje – stop nasilju i govoru mržnje na internetu  pri čemu su raspravljali o situacijama koje se događaju među vršnjacima i mogućim rješenjima problema. Poučeni su kome se mogu obratiti ukoliko se susretnu s govorom mržnje na internetu i usvojili važno pravilo pri korištenju interneta, a to je: Ne piši na internetu nešto što u stvarnom životu ne bi nikad izrekao. Osmaši pak su uvidjeli da svi podaci i fotografije, posebno eksplicitnog sadržaja, koje se stave na Internet, trajno tamo ostaju i mogu se zloupotrijebiti protiv njih u bilo kojoj fazi života. Prepoznali su opasnosti širenja eksplicitnih sadržaja i problema koji ih mogu zadesiti ukoliko nepromišljeno koriste Internet. Završili su s porukom: Razmisli, pa tek onda klikni! Radionice je vodila pedagoginja škole Ivana Kirić Balažić.

Na izbornoj nastavi informatike s učenicima od petog do osmog razreda  obrađivane su razne teme iz ovog područja koristeći materijale sa stranice petzanet.hr (Digitalni otisak, Čuvajmo svoju privatnost, Elektroničko nasilje….) Učenici su putem online obrasca rješavali anketu o ponašanju na internetu i rješavali kvizove na Quizizz.com koji možete pogledati na sljedećem linku : https://quizizz.com/admin/quiz/5a676bc3ef58a9001b0a03f1

Nakon kviza i provedene ankete učenici su izrađivali plakate i letke  u Publisheru i Word-u te stripove koristeći Web alat 2.0 Pixton . Sve izrađene materijale prikupili smo putem obrazovne mreže Edmodo. Također smo izradili  i plakat Razredna povelja o sigurnosti na internetu, a učenici Luka Štebih iz 6.a i Karla Hajdarović iz 6.b napisali su i literarne radove na temu sigurnijeg interneta. Učenici 7.c razreda i informatička grupa izradili su i videozapis na tu temu…..

Na kraju sata učenici su u grupama odigrali igru Čovječe ne ljuti se sa pitanjima o sigurnijem internetu koristeći micro:bit kojeg su programirali da generira slučajne brojeve umjesto kockice.

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 19. 2. 2018.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju