preskoči na sadržaj
Vijesti

Ružice šenkovečke i mačkovečke

U srijedu, 18. travnja 2018. učenici naše škole u Donjem su Vidovcu  prisustvovali Susretu mladih međimurskih umjetnika „Ruža međimurska“. Ovaj jubilarni, 5. susret ostat će nam svima u lijepom sjećanju jer je ravnatelju u ime naše škole uručeno posebno priznanje za pet godina suradnje na projektu, što je bilo uistinu prekrasno iznenađenje i na što smo jako ponosni.


Susret je započeo nastupom malog zbora koji je izveo pjesmu Ljubav se ne trži. Male zboraše uvježbala je učiteljica Stella Cimerman. 

Učiteljice razredne nastave (Ladislava Šestak-Horvat, Vesna Golub, Gordana Magdalenić, Senka Saško, Radojka Oreški) sa svojim su učenicima pripremile prigodni program. Leni Novak i Filip Sklepić predstavili su se kratkom dramsko-scenskom igrom Boš mi žena? izmamivši osmijehe na lica svih nazočnih. Svojim nastupom oduševila nas je i Laura Filipić, učenica 4. b razreda,  koja je krasnoslovila stihove vlastite pjesme Skrivočkaje. David Husadžić, učenik 3. b razreda, predstavio se svojom pjesmom Jutro pred mojom hižom, a učenica 3. a razreda Ela Cvitković pjesmom Kak sam došla na svet. David Dokleja i Mia Šalja, učenici 3. razreda PŠ Mačkovec, izveli su kratki, slatki recital oblikovan od stihova koje su sami napisali - Pušlek cvetja i Rada bi ti povedala. Matija Đeri i Manda Jeđut, učenici 4. a razreda, za kraj su nas počastili skečom Starci. Njihovoj smo se uzvrsnoj izvedbi nasmijali od srca.

Naši mali glumci, recitatori i pjevači zaradili su golemi pljesak.

U svečanom dijelu programa nagrađeni su najuspješniji učenici i njihovi mentori. I opet smo sjali od ponosa jer je naša škola dobila čak tri nagrade!

Učenik Roko Radek svojim je likovnim radom na temu tibeta osvojio 1. mjesto. Njegov rad tiskan je na priznanja za najuspješnije učenike i mentore, što je velika čast za jednog malog kreativnog četvrtaša. Njegova je mentorica učiteljica Ladislava Šestak-Horvat.

Rad učenice Magdalene Trupković V očima prabake Cilje nagrađen je 2. mjestom. Tekst je osvojio srca žirija toplim, iskrenim riječima o neizmjernoj ljubavi prabake i njezine praunuke, ljubavi prelijepo oslikane na papiru. Magdalenina je mentorica učiteljica Vesna Golub.

Učenica Ela Cvitković svojom je pjesmom Narisala sam osvojila 3. mjesto. Stihovi o ljubavi prema rodnom kraju i njegovoj ljepoti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Elina je mentorica učiteljica Radojka Oreški.

Na „Ružu međimursku“ bili su pozvani i ovi marljivi učenici i njihovi mentori:

LIKOVNI RADOVI

Jelena Pongrac (mentorica Biserka Kontrec), Lina Vuk (mentorica Jasminka Mesarić), Ana Čižmešija, Aleksandar Kovačić – PŠ Mačkovec (mentorica Senka Saško)

LITERARNI RADOVI

Filip Rodinger, Andro Suvajac (mentorica Marijeta Stevanović), David Dokleja  – PŠ Mačkovec (mentorica Senka Saško)

Na „Ruži međimurskoj“ pokazali smo da i mi imamo svoje ružice - marljive i kreativne učenike, naše ružice šenkovečke i mačkovečke!

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 25. 4. 2018.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju