preskoči na sadržaj
Vijesti

Mali zbor naše škole plasirao se na državnu smotru

Učenici Osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec su 25. ožujka 2015. godine sudjelovali na 1. županijskoj smotri dječjeg glazbenog stvaralaštva- 58. glazbene svečanosti hrvatske mladeži koja se održala u Centru za kulturu Čakovec. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži po svom su značenju državno natjecanje pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske i sastavni su dio natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.


Spomenute smotre u našim krajevima nije bilo od kraja devedesetih godina te je ponovno zaživjela na inicijativu Županijskog stručnog vijeća učitelja glazbene kulture Međimurske županije i tako od ove godine ponovo ušla u katalog smotri. Ispred Županijskog stručnog vijeća učitelja glazbene kulture za koordinaciju organizacije bili su zaduženi Klaudija Vidović, prof. mentor, Zvonimir Hajdarović, učitelj savjetnik i Vladimir Novak, prof. Uz njih su za organizaciju smotre zaslužni i Međimurska županija te Osnovna škola  Jože Horvata Kotoriba koje je bila škola domaćin.

Smotra se sastoji od natjecateljskog i revijalnog djela. Zborovi koji se natječu moraju skupiti određeni broj bodova (90- 100) kako bi se plasirali na državnu smotru. Članovi prosudbenog povjerenstva koji su ocjenjivali zborove bili su Dada Ruža, prof., Branimir Magdalenić, prof.
i Dragica Karolina Šimunković, prof.


Zbor naše škole ima 28 članova i natjecao se u „A“ kategoriji u kojoj najstariji član zbora može biti 2003. godište.  Na smotri je otpjevao četiri skladbe od kojih je jedna bila zadana. To su redom sljedeće skladbe: Zaplovi barka /engl./ prepjev: Z. Grgošević;
Praznik ljeta / Goran Sučić; Kad bi drveće hodalo / Ivan J. Skender i
Ah, što volim / J. S. Bach / prepjev: Truda Reich. Instrumenatalna pratnja im je bio Davor Žličar, prof., a voditelj Vladimir Novak, prof. Osvojivši 90 bodova na ovoj smotri, mali zbor naše škole plasirao se na državnu smotru.

 

Čestitamo svim članovima zbora i njihovom voditelju na iznimnom rezultatu i želimo im mnogo uspjeha na daljnjem natjecanju!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 13. 4. 2015.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju