preskoči na sadržaj
Vijesti

VOLONTERIZAM-PROJEKTNI DAN(7.10.2015.)-2.razredi

U srijedu smo na razini škole organizirali projektni dan na temu VOLONERIZAM. Prvo smo naučili što to znači volontirati i razgovarali o tome zašto sve ljudi volontiraju-da bi pomogli onome kome je to najpotrebnije,da bi se osjećali dobro,stekli nove prijatelje,činili dobro djelo. Došli smo do zaključka da NE MOŽEMO SVI ČINITI VELIKE STVARI ,ALI MOŽEMO ČINITI MALE STVARI S VELIKOM LJUBAVLJU! 


Pa smo tako mi učenici drugih razreda naše škole s našim učiteljicama odlučili posjetiti Sklonište za  životinje „Prijatelji“ u Čakovcu. Na samom početku školske godine krenuli smo u akciju sakupljanja hrane za pse. Kasnije su nam volonteri u prihvatilištu rekli da im trebaju stare deke ,a kao hranu možemo donijeti tjesteninu i rižu jer im jedanput na dan kuhaju obrok i miješaju ga sa doniranom hranom. Hranu smo donosili u školu i spremali u kutije. U srijedu smo prvo s učiteljicama pročitali pjesmu „Ana i pas“ o jednom napuštenom psiću kojeg je djevojčica Ana udomila. To nam je bio uvod za odlazak u Sklonište za životinje. Tada smo svu hranu i deke natovarili u autobus i krenuli prema Čakovcu. Bio je kišovit dan,ali nas ništa ne može iznenaditi. Adekvatno smo se obukli spremni za nove izazove. Tamo nas je dočekala voditeljica Skloništa. Uručili smo im hranu i zajedno u nekoliko skupina krenuli u razgled Skloništa. Trenutačno imaju oko 400 pasa .Psi su smješteni u kaveze. To nam je bilo teško gledati-podsjetilo nas je na zatvor. Ali bolje i to nego da negdje lutaju po cesti gladni i mokri. Počeli su glasno lajati tako da nam baš i nije bilo svejedno kad smo prolazili između kaveza. Objasnili su nam da nas oni na taj način pozdravljaju. U  Skloništu ima svih vrsta pasa i svih veličina  od velikih pasa do malih štenca. Nije nam bilo dozvoljeno gurati ruke u kaveze. Smjeli smo se igrati samo sa štencima. Doznali smo da se u Skloništu može  i udomiti pas ako nam se neki sviđa. Naravno da smo smjeli svatko bi odabrao najmanje dva.  Sa voditeljicom smo dogovorili nastavak suradnje.Za BOŽIĆNE BLAGDANE opet ćemo skupiti hranu i napraviti prigodne čestitke koje će moći prodavati. Ako bude prilike uključit ćemo se i u prodaju tih čestitki. U 5. mjesecu  smo dogovorili ponovni  posjet  u kojem ćemo biti aktivniji i konkretno  nešto i napraviti za te psiće. Obojit ćemo im kućice,a na njihovoj livadi poigrat ćemo se sa štencima.

 Učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama Ružicom,Lanom,Gordanom i Ladislavom vam poručuju:Usrećite druge i sami ćete biti sretniji! Kad bi svaki čovjek na svijetu usrećio barem jednog drugog čovjeka,čitav svijet bi bio sretan!”Sudjelujte u stvaranju sretnijeg svijeta!

Učenici 2.ih razreda s učiteljicamaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 12. 10. 2015.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju