preskoči na sadržaj
Vijesti

"Drugi"

Uspjeli smo!

Nakon mnogo zajedničkog truda i rada (pomiješanog sa zabavom), naš projekt je odabran među 6 najboljih (na natječaj je prijavljeno 200 radova iz više od 150 škola)! A bili smo najmlađa prijavljena ekipa.

O čemu je, zapravo, riječ?


Projekt „Drugi“ (dio budućeg portala Školski.hr) Programa za djecu i mlade Hrvatske televizije, prošle školske godine raspisao je natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. Cilj projekta bio  je stvoriti platformu koja će učiniti dostupnim različite tekstualne, video, audio, likovne i didaktičke, stručne i aktualne sadržaje vezane uz interkulturalnu sastavnicu građanskog odgoja. Projekt „Drugi“ dio je novog web portala u nastajanju, Programa za djecu i mlade - Školski.hr, namijenjenog djeci školskog uzrasta.

Djeca do četvrtog razreda osnovne škole  mogli su naslikati neki običaj svojeg zavičaja, otpjevati pjesmu, zaplesati ili snimiti kraći video o svojoj baštini.

Tako smo mi, prošle školske godine učenici prvog i drugog razreda, s našim učiteljicama Vesnom i Ladislavom, odlučili istražiti običaje vezane za Valentinovo u različitim krajevima Hrvatske. Zanimljiv nam se činio jedan slavonski narodni običaj kojeg smo prikazali, a još smo više uživali prikazujući međimurski običaj Ftičeki se ženijo. Da ne bi bilo zabune, snimili smo film „Valentinovo – običaji“, gdje smo prikazali različite načine proslave dana zaljubljenih u Međimurju i Slavoniji. Naravno, premali smo da bi to mogli napraviti sami, ali uz nas je bila cijela ekipa koja nam je pomogla: naš domar, striček Dragec koji je snimao, teta Ružica koja nam je posudila nošnje, svoju kuhinju sa mnoštvom starih predmeta i svoje dvorište za snimanje, striček Žan koji je montirao film, naše mame i bake koje su ispekle ftičeke (valentinovske kolačiće), te naše učiteljice koje su sve pokrenule i, kao prometnici, usmjeravale sve kamo je trebalo. Hvala svima!

Mi smo sretni i ponosni što nas je Program za djecu i mlade HRT-a izabrao među najbolje, čiji će se radovi prikazati u njihovu  Školskom programu, kao i na portalu skolski.hr.

 

Učenici 2.b i 3.b razreda

(u vrijeme nastanka filma 1.b i 2.b)

s učiteljicama Vesnom i Ladislavom 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: MATEJA LEVAČIĆ   datum: 15. 11. 2016.

E-DNEVNIK

OŠ "Petar Zrinski" od šk.godine

2015./2016. prelazi u E-dnevnik

sustav.

Kutak za učitelje


Obavijesti

Novosti

Pedagog - Logoped

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Facebook


Narodne Novine


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Školska Učilica


Prometna Učilica

preskoči na navigaciju